2022. január 13., csütörtök

HengeHold2 : 007 - Ghyrrshyld, Hexeris

 


"Hexeris főbíró". Hexeris fölpillantott az előtte álló vazallusára, Timaar parancsnokra.

"Igen?"

"Hogyan alakul a munkája Ghyrrshyld-vel?"

"Pocsékul. A morthiteurgia és az arcanika keverése nehezen megy."

"Úgy tűnik, nem ez a dolog aggasztja önt."

"Ghyrrshyld nagyúr zavartnak tűnik, mintha a kételyek emésztenék, és meg lenne győződve a kudarcáról. Újra "átkozottnak" hiszi magát, de hogy pontosan miért, nem tudom." Hexeris elmosolyodott. "Lehet ez volt egy régi megszólítása."

"Tudja, hogy mi okozhatta ezt?"

"Nem, de van pár tippem."

Ezek egy Infernál mesterre vonatkoztak. Csináltak valamit, és ő nem tudta hogy mit. Hexeris ezt nem osztotta meg beosztottjával.

***

"Kerüljön feljegyzésre, hogy én nem támogattam ezt." Hexeris a fejét csóválta, miközben ő és Ghyrrshyld nézték ahogy a csapataik harcba indulnak az előttük álló Infernálokkal.

"Ezt már sokszor elmondtad," morgott vissza az elf, miközben a tekintete vadul pásztázta a környéket.

Összpontosított, és leste, kereste egy arkhón manifesztálódásának jeleit.

"Az előző próbálkozásaink nem kevés halállal végződtek, és csak kárt tettünk önmagunkban, Ghyrrshyld" jegyezte meg a Főbíró. "Nagyot kockáztatunk ezzel."

"Ismerem a kockázatot. Csupán nem volt még eszközünk, hogy rabul ejtsünk egy arkhónt, de most már van. Sikeres leszek."

"Vagy meghalsz," vicsorgott a skorne.

"Akkor, szerinted mit tegyek?"

A skorne és az elf egymásra meredt, egyikük sem akart engedni.

"Ghyrrshyld nagyúr!" kiáltotta Elara, majd egy ragyogó helyre mutatott ami közel volt az Infernál szörnyek egy sűrű csoportjához.

"Látom már!" Ghyrrshyld vágtára ösztökélte a lovát, a szemét le nem véve a helyről amit a mágusvadász mutatott. Maga mögött hagyta a másik két társát.

Csak annyira maradtak közel, hogy láthassák ahogy Ghyrrshyld előkészítette a mortitheurgiával feljavított arkanika eszközt,majd azt a páncéljához erősíti.

A robbanás széttépte Ghyrrshyld lovát és Hexeris és Elara-t is lelökte a saját hátasukról, mindent ledöntve körülötte.

Egy pillanatba telt nekik, mire rájöttek hogy a földöntúli sikoly magától Ghyrrshyldtől ered, miközben a manifesztálódó Void arkhónt energiacsápok rángatták be a mellkasára erősített eszközbe. Hexeris és Elara nagy erőfeszítéssel újra talpra állt.

Egy feketeszárnyú angyalt láttak, gyönyörűt és félelmetest. Látható közömbösséggel, ez az elf arkhón, ha ennek lehetett nevezni, lecsapott az Infernálok sorai közé, levágva mindegyiket akiket elért Voasszal, Nyssor pengéjével, lefagyasztva és porrá zúzva őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése