2023. március 8., szerda

MK4 Háttér - 015 - A sötétség felemelkedése 15/

 Ilarit hirtelen aggódás markolta. "Visszavonom az előző parancsom, összpontosítsátok a tüzet az Orgoth hajókra." Ha a falakat áttörik, ezek a hajók áthordhatják a harcosokat a folyón, be a városba. "Hol vannak Vislovski és Szög?"

Roslov maga mögé mutatott. Egy csomó alacsony épület volt a kapuforduló mögött, főleg alvóbarakkok az őröknek és a kapunál állomásoztatott katonáknak. Egy épület föléjük tornyosult, a széles, két szárnyú ajtaja és a fekete füst ami a kéményén áramlott világosan mutatta, hogy egy warjack szerelőüzem. 

A szén és hidraulikus folyadék bűze telítette Ilari orrát, ahogy odaért a hangárhoz. Az ajtók nyitva voltak, és a hatalmas hely bent sok polcnyi szerszámot, több warjack emelőt, és két warjacket rejtett. Az egyik ezek közül Ilari Rémfarkasa volt, Szög, és ahogy közel ért, a gép öntudata ébredezett az elméjében. Egy üdvözlésféle történt kettőjük között. A másik gólem egy hatalmas gép volt, ami mellett Szög eltörpült magasságban és testességben is. A gép Ilarit Khador régi seregében használt hatalmas gépekre emlékeztette - Juggernautokra, Berzerkerekre és még az olyan szinte legendába vesző gépekre is mint a Szörny-09.

Vislovski előbukkant a nagy gólem mögül, az arca szénkorommal fedve, amit izzadtságcsíkok tarkítottak. "Pont most hozták be a Nagy Medvét, uram," mondta. "Neked szánták."

Az Orgoth ostrom zaja és mennydörgése folytatódott, és Ilari tudta, hogy nincs vesztegetni való ideje. "Fel van tankolva és föl van készítve?"

"Csak csatlakozni kell hozzá."

"Engedd le Szöget," Ilari odament a Nagy Medvéhez. Egy hatalmas csatafejszével szerelték a jobb kezét és egy Maró gépágyúval a másikat. A gépágyú a Hadigépek forgó golyószóróira emlékeztetett, de warjack méretre növelve. A Nagy Medve feje alacsonyan helyezkedett el az enyhén gömbszerű testén, az arca nyílt sisakos harcosra emlékeztetett. 

Ilari rátette az egyik kezét a gólem páncéljára és engedte, hogy a tehetsége kiáramoljon belőle, bele a Nagy Medvébe. A gólem szemei kéken villantak; a jelenléte megtöltötte Ilari elméjét lehengerlő, nyers agresszióval, ami mellett Szög harci kedve szelídnek tűnt. Ez a gólem szomjazta a pusztítást, és Ilari némi erőbefektetéssel elcsitította. A neve azonnal beugrott neki. Harag.

"A nagynak nehéz kazánja van," mondta Vislovski. "Áttör egy várfalon is, ha erre utasítod."

Ilari bólintott. A tizenkét tonnás nyughatatlan harci gép pont az volt, amire szüksége volt. "Engedd el őket. Aztán, Vislovski, velem vagy végig."

A többi szerelő kiszabadította mindkét gólemet, és Ilari észrevette, hogy Szög fegyvereit kicserélték úgy, ahogy kérte. A mozsár megmaradt a jack jobb kezén, de a lángszórós bal karját kicserélték egy tolópajzsra, pont úgy mint elesett bajtársánál, Kalapácsnál. Ilari még több közelharcra számított és szerette volna, ha a gólem készen áll.

Újra két warjackkel az oldalán , Ilari visszalépett a háborús övezetbe. Most jobban nyeregben érezte magát két gépet irányítva, mint amikor elhagyták Jéglest. Szög egy lassú parázs volt az elméje hátuljában, harcra sóvárgott, de visszafogottan. Ezzel szemben  Harag egy lobogó tűz volt és többször megsuhogtatta a harci fejszéjét izgalmában, ahogy a kapu felé haladtak.

A mellvéd nem bír el húsz tonnányi harci gólemet, és nem tudták kinyitni a kaput, vagy leengedni a hidat. A kapu tetejéről, Roslov azonnal átlátta a helyzetet. Ujjával mutatott. "Uram, van egy harci kiállás a kapu jobb oldalán, amit pont warjackekre méreteztek."

A kiállás egy lezárt kőkapu volt, tizenöt láb széles, és vas pántokkal megerősített. Csak egy harci gólem nyithatta ki, és az is csak a falak belső oldaláról. Megparancsolta Szögnek, hogy tolja meg a pajzsával az ajtót és az lassan kitárult, felfedve egy kő teraszt magasan a Lothpol partja fölött. Elég nagy volt, hogy kiférjenek a warjackjei és onnan jól lássák a csatateret.

Az ellenség a folyó túloldalán elkezdett lőni Ilari erkélyére. A szög nehézzé tette a pontos célzást, így a tüzérségük távon kívül volt, lövedékeik nagy vízsugarakat csaptak a folyó vizéből. Ilari Harag mögé bújt fedezékért, amint pár lövés lepattant a Nagy Medve páncéljáról és Szög pajzsáról.

Orgoth hajók, olyanok mint amiket katonákat látott kitenni Marovában, haladtak fölfelé a Lothpolon. A fedélzetükön katonák álltak puska-szerű fegyverekkel és kisebb harci gólemek. A hajós ellenség csatlakozott a folyópartiakhoz és tüzelni kezdtek. A legtöbbnek nem sikerült átszakítania Szög és Harag páncélját, de az Orgoth gólemeknek ez nem lesz majd nehéz.

Ilari mélyebb kapcsolatba lépett Haraggal, hogy a szemein keresztül lássa a világot. Ezt a csatamágus tulajdonságot mindig is szédítőnek találta, de a Szöggel és Kalapáccsal szerzett tapasztalata csökkentette a kényelmetlenségét. Harag Maró gépágyúját a legközelebbi hajó fedélzetére célozta, úgy kétszáz yardnyira tőlük. A két forgó gépágyú felpörgött magas, visító csikorgással, majd golyók viharát zúdította az Orgoth gyalogságra, tucatnyit darabokra tépve és véres hullákat hagyva a fedélzeten. Az egyik könnyű gólem megrogyott a golyók súlya alatt, páncélja darabjai nagy darabokban repültek szanaszét. Ezután Ilari Szöggel elsüttette a mozsarát, varázserejével igazítva a lövedéket. Az hatalmas lyukat ütött a fedélzeten, de nem süllyesztette el az Orgoth csatahajót.

A kapu tetején álló Hadigépek forgóágyúi újra megszólaltak, ahogy Nasdovich és a két társa újra tüzelni kezdett. Lekaszáltak pár mozsarast, de több warjack lépett előre és töltötte meg a vonalakban keletkezett helyeket és elkezdték tűz alá vonni a falakat. Még több lángoló gömb röppent, nehéz tüskeszerű lövedékek égették és döfték át a Téli Hadtest gyalogságot. Egyesek sikoltva zuhantak a mellvédről a mélybe, a folyóba.

Ilari hirtelen sérülést érzett Haragtól, aztán érezte a Nagy Medve felpörgő dühét a találat miatt. Felemelte a puskáját a vállához, kilesett Harag mögül és megcélozta az egyik Orgoth szerelőt amely a gólemeket irányította. Egy puha célpontokban nagy pusztítást végző rúnázott golyót töltött be, és meghúzta a ravaszt. Ötszáz yardnyira, az Orgoth szerelőt megpördítette a becsapódás, és Ilari elégedetten mordult mikor meglátta a tenyérnyi kimenteni sebet az ember hátán.

Újabb Orgoth hajók érkeztek a Lothpolra, további tüzérségi lövésekkel bővítve a parton állók törekvéseit. Ilari további sérüléseket érzékelt, ezúttal Szög irányából, majd látta, ahogy a felvont hidat is találatok érték, pont ott, ahol a láncok a híd tetejét tartották, eltépve azokat. A híd megremegett és Ilari visszaparancsolta a gólemeit az erkély kapun újra. Harag bezárta a hatalmas kaput mögöttük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése