2023. április 6., csütörtök

MK4 Háttér - H001 - Athena di Barro

 Athena di Baro kapitány


A Vihar Légió feltörekvő csillaga, Athena di Baro kapitány sokszor az a fiatal csatamágus akihez a többieket mérik. Csodálják azok akik alatta szolgálnak és megbecsülik azok, akiknek jelent. Vezetési stílusa az optimizmus és a bátorítást keveréke, heves csatatéri magabiztossággal és határozott akarattal megtámogatva.

Athena kivételesen hozzáértő harci gólemek irányításában, a tehetsége ezen része ösztönösen és könnyen megy neki. A harctéri taktikáját leginkább úgy lehet leírni, hogy pusztítóan védekező. A gólemeket lépkedő, támadhatatlan acélfallá tudja gyúrni egy halom képességgel, ami ellenállóbbá teszi őket a csatatéren. Ez pedig azt eredményezi, hogy tökéletes taktikai pozícióba tudja őket mozgatni, mielőtt megindítja az elsöprő támadást.

Korai évek

Athena di Baro ordi, tordori származású. Az apja, Nicolo di Baro, vagyonos acélipari mágnás volt aki átalakította az eszközeit és warjack gyártásba fektette. A Fekete Horgony Iparvállalat egyik legnagyobb befektetőjévé vált, ellátva a kohóit mind acéllal, mind tőkével. Nicolot nyugtalanná tette az Ord és Khador közt növekvő feszültség, különösen mivel két fia is volt, akik pár év múlva hadkötelessé értek volna. A hírhedt vadkankapui mészárlás után, amit a Khardovi Hentesként elhíresült khadori csatamágus vitt végbe, lemészárolva több száz ártatlan ordi civilt, Nicolo elhatározásra jutott és átköltöztette a családját Cygnarba 587AR-ben.
Nicolo di Baro azt tapasztalta, hogy a Fekete Horgonyhoz való kapcsolatait pozitívan ítélték meg, és megbízásokat kapott, hogy még több gólemet gyártson Vinter számtalan háborújához. Azonban, mikor Vinter királyt letaszították a trónról és a higgadtabb természetű öccse, Leto, került a trónra, Nicolo szoros kapcsolatai Vinterrel gyanakvásra adtak okot az új hatalomnak. A szerződéseit a cygnari hadsereggel felmondták, rákényszerítve ezzel, hogy bármilyen vevőnek felkínálja a portékáit, főleg zsoldos seregeknek, kik bizonytalan megrendelései miatt a bevételei erősen megcsappantak.

E pénzügyi válság közepén, Nicolo felesége, Liana di Baro, megszülte harmadik gyermeküket 595AR-ben, aki az Athena nevet kapta. Nicolot kevéssé érdekelte a leánya. A legidősebb fia, Rovan, részesült a figyelme oroszlánrészében, mivel őt szánták a családi vállalkozás örökösének. Nicolo második fia, Osla, csak támogató feladatod kapott családban, Athenának pedig csupán a jó házasság által kötött szövetségben láttak szerepet. 

Athenát főleg szolgálók nevelték. Amikor már elég idős volt, Osla elkezdte magával vinni, amikor a családi gyártócsarnokokat látogatta. Athena szerette ezeket az utakat a bátyjával, de az apja figyelmére jobban vágyott.Bár kevés kapcsolata volt Nicolohoz, Athena a fejében csodálatos emberként építette fel, olyasvalaki volt, akinek a szeretetét és jóindulatát ki kell érdemelni. Lehetséges, hogy Athena megszállottságát a harci gólemekkel és mechanikával az fűtötte, hogy Nicolo di Baro ezen keresztül felfigyeljen rá. Ha valahogy be tudná bizonyítani, hogy helye van az üzleti körökben, akkor lehet megtalálja majd  a helyét a férfi szívében.

A szülői felügyelet hiánya lehetővé tette Athenának a szabadabb mozgást, és elkezdett kiosonni a családi birtokról, hogy egymaga is meglátogathassa a kohókat. Sokszor gépzsírral összekenve tért haza, égésnyomokkal, és véraláfutásokkal, amiket mind-mind alaposan rejtegetett a szolgálók és édesanyja előtt. A következő öt évben, Athena megtanult mindent amit tudott a mechanikáról és a munkagólemek belső működéséről. Olyan sűrű vendége volt a jack javító műhelyeknek, hogy a jack szerelők elkezdték "kicsi inasnak" hívni.

Mire tizenhat éves lett, Athena már többre volt képes, mint pusztán tanulni a gólem szerelőktől: már aktívan segíteni tudta a munkájukat. Egyik éjjel, miután a többiek már hazamentek, miközben egy Karom warjack javításán dolgozott, a mechanika rajongása valami sokkal erősebbé és jelentősebbé érett. Fölkapcsolta a Karmot, hogy megvizsgálja a munkáját a hidraulika javításán, és amikor a cortex elindult, a tudata ketté oszlott. Először megrémítette, de aztán rájött, hogy mi történik: a Karom tudata a sajátján belül keresett magának helyet. Izgalomtól pörögve, Athena megparancsolta a gólemnek, hogy mozduljon meg, csupán egy elme paranccsal -- és az engedelmeskedett neki. Az éjszaka maradék részét azzal töltötte, hogy a gólemet a műhely területén mozgatta föl és alá, kiélve az újonnan felfedezett tehetségét és tudást, hogy végre volt valami értéke, valamit amivel magára irányíthatja az apja figyelmét. Alig várta már, hogy megoszthassa a hírt. 

Egy teljes hétig sikeresen titokban tartotta a tehetségét. Lángolt belül a türelmetlenségtől, és amikor megtudta, hogy Nicolo és Rovan jelen lesznek egy gólem alkatrész-csomag átadásánál, elhatározta, hogy felfedi az erejét. Beosont a csarnokba és várt az apja és bátyja érkezésére. Amikor Nicolo és Rovan megérkeztek, hogy megvizsgálják és felügyeljék a szállítmányt, Athena előbukkant az egyik gólem szerelő aknából, oldalán a Karom warjackkel.

Először, Nicolo dühös volt a zavarás miatt -- de aztán rájött, hogy mit is lát valójában. Nem volt vele jack parancsnok, aki az utasításokat kiabálta volna a Karomnak. Az követte Athenát, követte a lány utasításait. Nevetve, Nicolo megölelte Athenát, és életében először, megolt neki az amire a lány egész életében vágyott. Ám nem tartott sokáig.

Nicolo di Baro örvendett a lánya tehetségének, de nem azon okok miatt, amit a lánya hitt. Julius uralkodása alatt az üzlet nem lett jobb mint Leto király alatt volt. Nicolot egyre inkább zsoldosnak tekintették mint cygnarinak, és a nehéz időkben olyan üzleteket is kötött amik a rossz fajta figyelmet hozhattak a cégének. Ám most megvolt a tökéletes módszer, amivel újra talpra állhat. Felkínálta a lányát a Stratégiai Akadémiának kiképzésre, megalapozva a hírnevét, mint a korona hű szolgája egy olyan időszakban, mikor Cygnarnak hatalmas szüksége volt csatamágusokra. 

Athena három nappal az utazás előtt tudta meg, hogy el fogják küldeni az akadémiára. Az apja még annyira sem tartotta, hogy személyesen közölje vele; túlságosan elfoglalta a cygnari hadsereggel megkötött új szerződések intézése.

614AR-ben, tizenhat évesen, Athena di Baro belépett a Stratégiai Akadémiára. Ami általában örömteli időszak az új kadétok életében olyan volt számára mint egy börtönbüntetés. Egy futó pillanatra megszerezte az apja figyelmét, és aztán az egyetlen tulajdonsága ami különlegessé tette a szemében, a keserűség és szomorúság forrásává vált. 

Stratégiai akadémia

Az elvárttal szemben, Athena di Baro nem érezte megtiszteltetésnek a kinevezését a Stratégiai Akadémiára. Számára ez csak egy újabb megnyilvánulása volt a családja feléje való viszonyulásának - mintha egy tárgy lenne ami által társadalmi és pénzügyi sikereket nyerhetnek. Osla fivére elmondta neki, hogy az apja mit tett, és Athena egyetlen céllal érkezett az Akadémiára : hogy elbukjon. Ha kiteszik az akadémiáról, az apja üzleti tervei szétesnek majd. A bosszú lett az egyedüli mozgatója, és ez adott neki arra halvány esélyt, hogy úgy érezze, az életét ő irányítja.

Nem volt más választása, így részt vett az alapképzésben amin az összes csatamágus átesett, de csak a lehető legkevesebb energiát fektette be. Ennek ellenére, Athena tehetsége szemmel látható volt. Jó ösztönei voltak a dárdával és a tűzfegyverekkel, és néha megfeledkezett a bosszújáról és rendesen dolgozott. Amikor ilyen történt, élre tört, és olyankor mást is érzett a szomorúság és dühön kívül -- örömöt és reményt, mint amit akkor érzett, mikor felfedezte a tehetségét. Ám ez rövid ideig tartott, a dühe újra és újra előtérbe került.

Athena szinte biztosan elérte volna a célját és kirúgták volna az akadémiáról, ha nem lett volna Anson Wolfe ezredes. Megfáradva a csatározásokban, az ezredes elfogadott egy rövid távra szóló mentor megbízatást az akadémián, a Henge Hold-i csata után. Az ifjú di Baro egyből feltűnt neki, és megpillantotta az igazi képességei csillanásait. Azonnal kikérte a lány aktáját és rögtön rájött, hogy ez a fiatal csatamágus aktívan küzd az ellen, ami valójában volt. Nicolo di Baro, a lány apja, egy olyan név volt amit Wolfe más ismert. Az iparmágnás gátlástalan üzletelése ismert volt a cygnari biztonsági szolgálatok előtt, és a beszámolók, miszerint di Baro a lányát csak a katonai szerződések elnyerése érdekében soroztatta be, csak hozzátettek ehhez a negatív képhez. Egy pillantás Athenára viszont, és világos volt Wolfenak, hogy ő egyáltalán nem olyan mint az apja. Mindezzel együtt, Wolfenak még mindig segítenie kellett a lánynak, hogy kiszakadjon az apja árnyékából.

Hogy megmutassa Athenának a lehetőséget ami előtte állt, Wolfenak két dolgot kellett biztosítania : megértesse vele, hogy a cygnari hadseregben való szolgálat egy vonzó és alkalmas életút, valamit egy fajta lezárást is el kell érnie a családjával szemben. Behívatta Athenát az irodájába, és bár a lány arra számított, hogy a kilépő papírjait fogja megkapni, helyette egy ideiglenes kinevezést ajánlott neki, ami még csatamágus tanonci ranggal is járt. Összezavarodva, de kíváncsian, Athena elvállalta, és nem sokkal később már Wolfe ezredest kísérte Caspia utcáin, karddal és lándzsával, egy igazi gólemet irányítva. Az úti céljuk egy Tőr nevű hajó volt, amiről azt gyanították, hogy warjack alkatrészeket csempész Khadorba. Athena és Wolfe küldetése az volt, hogy átvizsgálják a hajót és őrizetbe vegyék a csempészeket.

A nyilvánvaló veszély és a bizalom amit Wolfe ezredes belé fektetett örömteli volt Athenának, a katonai rendszerű gólem irányításáról nem is beszélve. A cortexe zümmögött az agyában mint egy galvanikus szikra, elárasztva őt nyers energiával. Amikor odaértek a hajóhoz, felfegyverzett férfiak és nők, és egy pár munkagólem rakodtak a hajó belsejébe. Wolfe megparancsolta Athenának, hogy maradjon hátul és tartsa szemmel a vélt csempészeket, amíg ő beszél velük. Első körben a Tőr legénysége nyugodt volt és együttműködő, amíg Wolfe arra nem kérte őket, hogy átnézhesse a hajót. Ekkora a hozzáállásuk megváltozott, és Athena, életében először, érezte a kitapinthatatlan feszültséget a levegőben ami előrejelezte a közelgő erőszakot. Az egyik csempész pisztolyt rántott és tüzelt. A lövés ártalmatlanul pattant le Wolfe védőmezőjéről, aztán egyetlen kardcsapással végzett a támadójával.

Athena aztán a harc káoszába csöppent, de nem vesztette el a fejét, és igazából, miközben körülötte golyók süvítettek, olyan tisztán látott ahogyan azelőtt még sohasem. A harci góleme az akarata kiterjesztésévé vált és a Futár elkezdte ágyújával lőni a csempészek munkajackjeit, megsemmisítve azokat, miközben Wolfe ezredes és az irányítása alatt álló Stryker közelharcban küzdöttek. A harcnak hamarosan vége lett, a csempészek pedig vagy halottak voltak, vagy városi őrség fogságában. 

Wolfe félrevonta Athenát és mutatott neki a áruból amit a csempészek Khadorba akartak vinni. Az anyagok mint-mind a lány családjának mesterjegyét viselték. Wolfe elárulta neki, hogy a Cygnari Felderítő Szolgálat adta neki a tippet a csempész láncolatról, és már csak a bizonyítékra volt szükség, hogy elítélhessék, és hogy minden más jel ellenére Athena apja az ellenségnek szállított fegyvereket és felszerelést. Mondta neki, hogy ha marad az akadémián és folytatja a képzését, nem ez lesz az utolsó alkalom, amikor beleronthat az apja terveibe, vagy akár el is ítélhetik. Ettől a pillanattól fogja a bosszú átvette az élete fölött az irányítást. 

Athena di Baro egy évvel később diplomázott a Stratégiai Akadémián, az utóbbi évek legígéretesebb csatamágus tehetségeként. Wolfe ezredes a lányt félelmetes harcossá és hatékony csatatéri vezetővé formálta, és az idősebb csatamágusban mentorra és barátra lelt.

Csatamágus tanonc kiküldetés

Athena di Baro hadnagy 616AR-ben kezdte meg a tanonci szolgálatát Beth Maddox ezredes felügyelete alatt. Mint Wolfe ezredes, Maddox is egyike volt a maroknyi tapasztalt csatamágusnak akik túlélték az Infernál Háborút, de az a konfliktus, és a khadori háború előtte, sokat kivett a belőle. Az oly sok bajtárs elvesztése, köztük Coleman Stryker főgenerális és személyes barát, kevés dolgot hagyott meg neki amit átadhatott volna az ifjú csatamágusnak.

Már a kezdetektől fogva világossá vált Athenának, hogy a mentorja nem az lesz amiben reménykedett. Maddox falak mögé rejtette az érzéseit, míg a végén csak egy katona maradt meg belőle amit csupán a kötelességtudás és megszokás vezérel.

Maddox időről-időre próbált jó tanácsokkal szolgálni Athenának, de a legtöbb arra irányult, hogy megvédje az ifjú mágust ugyanazoktól a sebektől amiket ő maga is elszenvedett. Egy olyan vezetési stílust vitt, ami bár hatékony volt, azon alapult, hogy a csatamágus teljesen eltávolodjon azoktól akik a parancsnoksága alatt álltak. Athena hallgatott Maddoxra, a kötelességéből kifolyólag, de teljesen elutasította a legtöbb tanácsot ami nem stratégiára vagy mechanika manipulációra vonatkozott. Athena túlélte a fájdalmát és megtalálta a saját útját, és nem engedte hogy ő is kilátástalanságba és kedvtelenségbe zuhanjon.

Bár nem voltak nagy méretű összecsapások ezekben az években, Athena így is elég sokat harcolt a küldetése során. Visszavert Scharde szigeteki kalóz portyákat Magaskapu környékén, levert egy aligátorember lázadást a Fenn Mocsaraknál, és még egy kisebb csetepatéba is keveredett Menita erőkkel Caspia közelében, ez volt az egyetlen alkalom amikor ellenséges gólemekkel harcolt. Ezen harcok mindegyikében, Athena teljesen ellenfelei fölé kerekedett, egy veterán pontosságával hajtva végre a hadi terveit.

A győzelmei megnövelték a bizalmát a képességeiben és népszerűvé tették a közkatonák körében. Magabiztos volt, anélkül hogy öntelt lenne, döntőképes, és általánosan jól képzett. Maddox ezredessel összevetve, aki közben egyre mélabúsabbá vált, nem meglepő, hogy az ezredes alá rendelt katonák inkább a tüzes fiatal hadnagy alatt vonultak volna csatába.

A tanonc küldetés végén, Maddox pozitív, már-már rajongó jelentést írd a tanítványáról és Athenát kapitányi rangba léptették elő, teljes értékű csatamágusi rangba. Megkönnyebbült, amikor kiszabadult Maddox társaságából és izgatottan lépett be a Vihar Légióba, ahol a barátja és tanítója, Anson Wolfe mellett szolgál majd.

A jövő

A tanonci küldetése után, Athena Wolfe ezredes mellett az új Vihar Légió egyik fő vezetője. Miközben a férfit a cygnari új sereg tapasztalt vezéreként látják, Athena ugyanakkor a fényes és villámmal telített jövőt jelképezi.

Az Orgothok érkezésének híre Khadorba jogosan megrémisztett sokakat a cygnari hadseregben, de Athenát nem. Naponta várja a parancsait, hogy szembeszállhasson a hódítókkal, vágyva a bizonyításra a tengerentúlról érkező szörnyűségek ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése