2014. február 19., szerda

Ismeretterjesztő Liga : Battrep : Zaggar vs Castorp

Mivel szeretném megőrizni elsőségemet a ligában egy újjabb csatabeszámolóval szeretnélek megörvendeztetni titeket. Fefének ajálva. :)
Castorp új retri serege ellen mentem új kedvencemmel Kromac-al (még nincs meg a figura úgyhogy Xerxis-el proxiztam).
A listám:
Points: 42/42
Kromac the Ravenous (*4pts)
* Gorax (4pts)
* Warpwolf Stalker (10pts)
* Warpwolf Stalker (10pts)
Druids of Orboros (Leader and 5 Grunts) (7pts)
Shifting Stones (2pts)
* Stone keeper (1pts)
Tharn Bloodtrackers (Leader and 9 Grunts) (8pts)
* Nuala the Huntress (2pts)
Druid Wilder (2pts)
Castorp:
 Ossyan
- Banshee
- Phoenix
- Sanyi
2x Stormfall archers
Houseguard Halberdiers (full) + UA
- Soulless escort
eEiryss
Magister
Arcanist
 
 
A kezdést átadta mondván hogy kezdjek én aztán majd ő reagál valamit rá. A deployról készítettem fotót. A tervem az volt hogy a bloodtrackerek előrefutnak zavarni, kaptak egy +2Arm-os spellt ez nagyon jól is jött lásd később. A druidák füstjében a Stalkerek Stealth-essé válnak ami retri ellen a legjobb védelem. És kromac is biztonságban van a füst mögött így kiköltekezett minden furyt. Warpath, Wild aggressiont rakott (ami minden atackot boostoltá tesz)a jackekkel szemben álló stalkerre és a +2Arm a bloodtrackerekre ami még fearlest is ad. 
Castorp első körében előre jött a két archer osztaggal és megszórta AOE-vel a blood tracker osztagot. Elég rosszul szóródtak az Aoék és a +2Arm is sokat segített mert így 6-os blastok csak 8as dobásra vettek le egy bloodtrackert (2 esett le). Az alabárdosokkal (amik a trackerek prédái voltak) befutott a trackerek közé. A két jack jött előre mögöttük a caster. Az alabárdosok kaptak egy +2SPD és +2Def-et lövések ellen spelt, a caster magára rakott egy admonition.
2. körömben a csajszik + a bal oldali Stalker megkezdték a alabárdosok hentelését. Elég jól sikerült és a morált is bukták (kétszer 10 dobással). A jobb oldalon továbbra is druidák- füst- a stalker stealth+fal előtte. Kromac a füst mögött kill boxon kívül. Goraxot befutattam a jobb zóna szélébe hogy vitasson, jobb ötletem nem volt vele.
 
Castorp 2. köre featelt és elkezdte szórni újra az Aoekat. Szerencsémre ezek megint mentek mindenfele és volt egy tripla 1 is sebzésre. 2 esett le. A Magister  soloja leszedett még egyet amivel viszont tudta mozgatni 3" et előre az egyik jack-ét. Itt kicsit megijedtem mi lesz ebből mert 3 focus volt ezen. Aztán jöttek a jackek: előre séta után egy boostolt lővés az 5" belüli Stalkerre: miss (18def) 13ra ment volna. (csata utána elemezve ez talán hiba volt mert egy roham bostolt 10 re ment volna, igaz ezt ledobta Castorp mi lett volna ha és ez sem lett volna meg, ez a nap nem az ővé volt.) A másik jack szétverte az obijektívát.
Kép csatolva a kör végéről
 
3. köröm: Nagyon izgultam mert jó lehetőségem volt a casterkillre viszont az aktiváció sorrendet nem szabad elrontani. A csajok megöltek egy alabárdost, Warpath előre mozog a Stalker 3" et belül maradva a shifting stone-ok háromszögén. Ezután kap egy gorax animust. Előre teleportálom a stalkert Ossian elé (wild aggressionmiatt boostolva üt ötöt, 8Mat 20 P+S) 3. ütés végez vele. Castorp utána elárulta hogy ha nem place-elem hanem rohamozok akkor admonitionnal elmozog. Ő erre számított. De hogy egy klasszikust idézzek "az ellen nem véd"
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése