2014. február 3., hétfő

Festős liga/Painting league


Hobbitársak!

A Vengeance liga elindultával, és a Pamacspuli festőverseny közeledtével arra gondoltam, hogy egy festős ligát is kiírunk, hogy a művészlelkű warmachine/hordes közösség se maradjon le a baráti versengés nyújtotta izgalmakról! A verseny célja, hogy a művészek megvillanthassák tudásukat a nagyérdemű előtt, ezzel is inspirálva a többieket saját alkotó tevékenységük során.

Fellow Hobbysts, Dear friends,

in accordenance with our Vengeance release league, and the aproach of the Pamacspuli painting competition we will start an online painting competition as well for the artisticly talented community. Our goal is to show off your painting and modelling skills, and to inspire others doing so.

A verseny teljesen online történik, platformja a warmachine/hordes facebook csoport. Online jellegéből adódóan azonban a résztvevőknek nemcsak a makettezésben és a festésben kell jeleskedniük, hanem műveik online tálalásában is!

The competition is completely online, we will run it on our Warmachine/Hordes Facebook Group. So competitors not only have to build and paint delicate works of art, but they have to be able to present them online as well, creating as big hype as possible!

A verseny menete:
A versenyzők regisztrálnak a ligában. Ez úgy történik, hogy beküldik pályaműveikről az első képeket a warmachine/hordes HUN csoportba, a még nyers figurákról/alapanyagokról, és a kép leírásában jelzik részvételi szándékukat.
Utána a versenyzők fázisonként (lsd később) postolnak új képeket projektjeikről, és azok állapotáról. Fázisonként csak egy új képet lehet beküldeni kategóriánként. A verseny Február 1.-el kezdődik, és Március 14.-én végződik, hogy az elkészült művek még beszámítsanak a párhuzamosan futó Vengeance ligába. A képeket előbb saját Facebook oldaladra kell feltölteni, hogy laikus ismerőseid (legalábbis egy részük) is lássák és kifejezhessék tetszésüket. Majd egy megosztással kell a csoporton belül is kitenni. Ha még nem vagy az ismerősöm, akkor felveszlek, hogy lássam a megosztásaidat.

The Competition
First the competitors register in the leage, by simply posting their first pictures of their work, and state their willingness to participate in the description of the photo. Then they post a pic of their ongoing projects, when they are done with a „phase” (see later) each week. The participants can only post one pic per phase per category. The event starts on the 1.st of February, and runs until the 14.th of March. You have to post your pics on your timeline so your friends can see and like your work, and then share them in the warmachine/hordes hun group.

Kategóriák:

Magányos Hős (Single miniature)
Warlock, caster, solo, egyéni kis, közepes, nagy talpon álló karakter.
Az „Egyéni Figura”, „Single Miniature”, „Magányos Hős” kategóriába minden klasszikus méretarányú, egy karaktert bemutató pályamunkát várunk. A hősnek nem kell játékban használható talapzaton állnia, és a talapzat is a pályamunka része. A Lock&Load versenytől eltérően, a nagy (50 mm) talapzaton álló figurák is ide kerülnek, még ha nem is a játékban használatos talpon állnak. A pályamunkán lehet hogy több entitás is helyet kap, de amíg azok jellegükben egy karakternek tekinthetők, addig ebbe a kategóriába kell őket nevezni. (pl: boneswarm – több csontváz, Walls - vállán a majommal stb.)
1. helyezett 3000 HUF Főnixcsarnok utalvány.

Single Miniature
Warlocks, warcasters, solos, and small, medium, large-based miniatures.
1st Place Prize: 3000 HUF 
Voucher

Nagyméretű Figura
Warjack, warbeast, BE, Colossal, Gargantuan, Tereptárgy, Objektíva, Vignetta
A nagyméretű figura kategóriába a hősöknél általában nagyobb szörnyetegeket, harci gépeket várjuk. A hatalmas (huge) talpon álló figurák is itt indulnak, hiába hősök (Lylyth3). A vignetták 1-3 figurát tartalmazó életképek, melyek nem mesélnek el egy történetet, csak a figurák drámai bemutatására szolgálnak. Itt van némi összemosódás a következő kategóriával, ezért bírói döntés alapján egyes pályamunkákat átsorolhatunk másik kategóriába.
1. helyezett 3000 HUF Főnixcsarnok utalvány.

Large Miniature
Warjacks, warbeasts, battle engines, resin models, large vignettes (2-4 figures), scenery piece.
1st Place Prize: 
3000 HUF Voucher

Csoport
Egységek, Battlegroupok, Diorámák
Itt talán pont az összevonások miatt könnyebb a helyzet. Az egységek a játékban is használható figurák csoportja. A battlegroup egy caster vagy egy lock, és az általa irányított jackek vagy szörnyek. A diorámák egy tájat, jelenetet, tevékenységet, történelmi eseményt stb. mutatnak be, három dimenzióban.

Group

Units, battlegroups, dioramas (5+ figures).
1st Place Prize: 
3000 HUF Voucher

Nagymester
A három kategória győztese közül közösségi szavazással megválasztott győztes további díjban részesül.

Grandmaster

Selected from the winners of the above categories.
Grand Prize: 
3000 HUF Voucher
The Grandmaster will win a total of 6000 HUF.

Minden versenyző kategóriánként egy nevezést indíthat!

Everybody can have just one entry per category!


Értékelés:
Mivel az alkotás teljes folyamata dokumentálásra kerül, így egy viszonylag objektív pontozási rendszert vezetek be. Minden fázist 1-től 10-ig terjedő skálán fogok értékelni, ahol 1 a minimális elvárás, 5 az átlagosan elvárható tevékenység, 10 pedig az emberfeletti megvalósítás, ahol az elvégzett módosítás hozzáadott az értékhez! (A fázisok mellett zárójelben van az átlagos elvárás)
Fázisok:
  • Előkészítés: Sorjázás, tisztítás, csapolás ( 5 pont ha a sorják lekerülnek, de nincs csapolás)
  • Konvertálás, Sculptolás (5 pont ha volt valamilyen makettezés, pl. a talpon, illetve ha a ragasztásoknál a rések szépen el lettek tömítve puttyval)
  • Festés (5 pont ha a színséma összhangban van, és konzekvensen végig van vezetve a több figurát is tartalmazó koncepción. Egyetlen technika sincsen elvetve, vagy preferálva, de a megvalósításnál az egységes koncepciót kell végigvezetni a figurán. Pl ne legyen az egyik részen NMM, a többin meg fémszín.)
  • Utómunka: fényképezés, online prezentálás (a figuráról készült egy jó és éles kép mobillal 5 pont. Photoshoppal rásegíteni tilos, de különböző effekteket rárakni szabad. Ha például az elkészült képről kivágod a figurát, és beilleszted egy warmachine-os fogaskerekes háttér elé az pluszt jelent.)
  • Bónusz: Az online hype bónuszt jelent! A legvégén az összes adott pályamunkára érkező lájkokat összeadom. A kategórián belül az indulókat népszerűség alapján 5 csoportba osztom, a legnépszerűbbtől a legkevesebb lájkot kapottakig. Jutalmuk 5-4-3-2-1 bónuszpont! (Ide jöjjön egy kis magyarázat. :) Anyu, és az unatkozó kollegák lájkjai azért lesznek díjazva, hogy a munkánkkal minél több laikus is megismerkedhessen, ez a csodálatos hobbi minél több emberhez eljusson.)

Pontegyezőség esetén a csoportban lesz szavazásra bocsátva a végső győztes.

Judging:
I try to use an objective method on judging the entries. At the end I will take a look on the various phases of the projects, and assign a point value. 1 point is for the minimum performance, 5 is the average, and 10 is „awesome unearthly” work. (I made a note what I assume to be the „average performance” at the end of each phase.)
Phases:
  • Prepare: Removing flash, mould lines, clearing, pinning and glueing. (5 pts for removing the mould lines, but glueing without pinning)
  • Converting/Sculpting (5 pts for doing any kind of converting, or just neatly filling up the „Khador gap”)
  • Painting: By painting your miniatures none of the techniques will outmatch other technique. What I will look for, is the realization of the concept. (1 pt TTQ)
  • Finalization: Photographing, and online prezentation. (A clear pic of the miniature on your table, made with mobile phone is worth 5 pts. Altering the model with photoshop is forbidden, but using PS to put a new background to the miniature is allowed. Use your common sence pls! :) )
  • Bonus: You can earn bonus points for creating online hype! Upon judging the „likes” on all of the four pics will add up. I will form 5 goups based on the popularity of the projects and assign 1-5 bonus points based on that. (The reason for this is that you spread the words to more people :) )

In case of a draw a facebook vote will be held in the group.

Bíráskodás: Az értékelést, pontozást én végzem, remélem mindenki elismeri a kompetenciámat. :)
A ligában én is részt veszek, de csak amolyan iránymutatóként, a végső elszámolásból természetesen kimaradok.
Díjazás: Az élményen, és ezrek csodálatán felül warmahordes érmek várják a kategória győzteseket. A Főnixcsarnok főtámogatóként felajánlott kuponokat, amelyet a webshopjukban vásárolhattok le! Holy Inquisitor (microarts, scibor, basicx termékek forgalmazója) pedig a kategória győzteseknek ajánlott fel limitált kiadású Scibor figurákat.

Kellemes festegetést!

The painting league is so much fun, that I will participate as well, but I wont be able to collect any points or compete for the prizes.
Prizes: Beside the fun and the eternal admiration of thousands, you can win special hungarian warmachine/hordes coins, and vouchers for the Főnixcsarnok webshop. Holy Inquisitor (distributor for Microarts, Scibor, Basiks in Hungary) offered limited edition Scibor miniatures for the cathegory winners.

Happy painting!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése