2022. november 24., csütörtök

Warmachine MKIV szabályok - 08 - Modellek különleges szabályai

 - A különleges szabályok közt megtalálhatók előnyök, featek, ellenállások elemek ellen, különleges cselekedetek, különleges támadások, varázslatok, fegyver tulajdonságok és más szabályok is.

- Egyes modellek más szabályokkal is rendelkeznek amik a fő szabálykönyvben találhatóak meg, a warjack, vagy a warcasterek és fókusz részlegen a szabálykönyvben. ( + harci szörnyek és warlockok és fury )

- Egyes különleges szabályoknak van egy meghatározott távja ( RNG ). A szabály hatótávja maximum ennyi colban mérve.

- Egy modell aki ilyen szabállyal (RNG ) rendelkezik, a szabály forrása ( ez a fedezés és más szabályok miatt lesz később fontos. )

- Ha a célpont modell távon belül van, a különleges szabály hatása alá kerül. Ha a célzott modell a távon kívül van, a hatás nem érvényesül, de a szabály már kihasználtnak számít.

- A varázslatoknak és támadásoknak saját szabályaik vannak, amik elmondják, hogyan kell őket mérni, és mi történik ha a célpont távon kívül van.

- Ha egy modell legális célpontja lehet a saját különleges szabályának, akkor mindig távon belülinek számít.

Példa : Kommander Valerii Savaryn rendelkezik a Csataterv különleges szabállyal ami RNG 5-ön belül célozhat harcos modelleket. Mivel Savaryn maga is egy harcos modell, saját magát is célozhatja ezzel a szabállyal és mindig távon belülinek számít.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése