2022. november 7., hétfő

2022.11.05 Bécsi MK4 nyitónap

Az új MK4 szabályok október 28-án jöttek ki. A szabálykönyv már előtte ismert volt, de a figurák szabályai csak ekkor jutottak el a széles közönséghez. Sajnos az Androidos app két napig beakadt a Google Play Store  ellenőrző sorába, így csak vasárnap délelőtt tudtuk telepíteni.

Az osztrák közösség óvatosságból / rutinból egy héttel későbbre időzítette az MK4 hétvégét. A hétvége maga nem egy verseny volt, mivel még senki sem tudta hogy merre van arccal, hanem egy kötetlen, játszós három nap, ahol egyesek már péntek délután nyomtak pár meccset, majd a szombaton jött el a játékosok zöme, és vasárnap is lehetett meccselni.

Végül én magam utaztam Parndorfból vonattal, míg Börö és Zaggar Budapestről autóztak el Bécsig, családi programmá bővítve az utazást.

Végül azt hiszem kb 14 játékos jött össze és mindenki elég gyorsan párt talált magának, aztán óvatosan elkezdtük a játékokat. Ami hátrány volt, hogy az új Warmachine App nem tudja még a sebzés jelölést ( november 8-ra ígérték ), így improvizáltan a régi MK3 as Warroom2-ben jelöltük a sebzéseket, mindig oda vissza váltogatva köztük. Börö egy klasszikusabb megoldást választott és egy A4-es lapra gyorsan fölrajzolta a jackjei 6x6 os sebzés mátrixát és abba írta a sebeket.

A blogger a képeket pont fordított sorrendben tette be, úgyhogy csak röviden a képek alá irkálom hogy melyiken mi látható :D


Ez az utolsó meccs volt a nap végére Zaggar ellen, ami amúgy nem is hülyeség, mivel sajnos nem játszunk személyesen sűrűbben mint bárki mással. Itt a Cryx gyalogságot nem tudtam megállítani, és ha be tudnak csattanni, sokkal veszélyesebbek mint régen.

Egy nagyon technikus meccs volt Snot ellen, aki egy ügyes osztrák játékos. A scenario itt a Scenic Steamroller volt és végül nyertem, de alig maradt meg a seregekből a végére.

Ez volt a nap egyik vicces meccse, ahol előjött az új egység mozgások egy két váratlan oldala. Ezeknek szentelek majd egy külön bejegyzést is mert elég érdekesek.

A nap első ellenfele, Légió kontra Grymkin. Itt a nagyobb rutinom végül hozta a meccset, szintén Scenic Steamrollerrel.

Zaggar kontra Snot. Itt is történt egy érdekes interakció egységekkel, de a szabályolvasás megoldotta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése