2022. november 9., szerda

5 (+5) dolog, amit hiányolni fogsz az Mk 4-ből

 

AoE-k és spray template


Az AoE-id mehetnek a kukába. OK, ez így kicsit erős, de a drága polipropilén korongok és gyűrűk ezentúl sablonos varázslatok, vagy füstköd jelölésére lesznek majd csak jók. Az eddigi szóródásos, sablonlehelyezős mókának vége. Helyette az AoE stat azt mutatja meg, hogy egy direkt találat esetén hány további figura kap sebződést, hány "-en belül. Ezt azért is szokni kell, mert nem mindegy, hogy az AoE távot egy 30 vagy egy 120 mm talpú figurától nézed-e.A spray template korának is leáldozott, helyette egy 6-8-10"-es vonalban tudsz lőni, a korábbi szabályoknak megfelelően. És nem, nem fogod tudni hátba lőni a társadat, mert...

"Baráti" tűz és rezisztencia


...megszűnt a baráti modellek támadásának lehetősége. Viszlát Cygnar spark node, AoE mágnes incorp modellek, csapattársak hátbafújása lángszóróval, és a többi. Apropó, lángszóró. A különféle immúnitások már nem 100%-ban nyújtanak védelmet az elemi alapú támadások ellen; bár a count(cont) effekteket nem kapod, de sebződsz, csak 1 kockával kevesebbel. És igen, a Crucible Guard-nál sincs többé Alchemically Treated, mert lényegében minden rezisztancia az lett.

Egységek mozgatása és mérete


Ez lesz talán a legnagyobb változás és ami a legtöbb pardont kéri a korábbi kiadások hardcore rajongóitól. A teleportálós osztagmozgás önmagában megérne egy külön cikket, de inkább tessék Lóri videóját megnyitni erről. Ami a legfontosabb, hogy a 2" teleporttal komoly távokat lehet nyerni egy lövős osztaghoz, valamint az erdők/füstök nyújtotta fedezék is sokkal kétségesebb, mint eddig volt. Nem mellékesen, az egyégek sokkal kisebbek lettek, 3-6 fős, fix létszamú osztagok rohangálnak, leader helyett csak grunt-ok vannak (mivel már bármelyik modelltől mérheted a mozgást), valamint a weapon attachmentek grunt-okat cserélnek le, és nem pluszban kerülnek az osztagokhoz. Indulhat a cserebere a feleslegessé vált modellekkel.

Front arc és free strike


Masfel évtized után a WMH modelljei megtanulták forgatni a nyakukat, így eltűntek a front és back arc-ok, és az ezzel kapcsolatos összes szabály és interakció. Viszlát free strike, backstab, Circular Vision, Dicombombulate, melee és LOS arc, csak-frontban-charge, backstrike bonus és minden más, ami itt kimaradt. A modellek eddig ismert kitakarása továbbra is megmarad, de a free strike hiánya miatt sokkal szabadabban mozoghatnak át az ellenséges formációkon, ha nem félnek, hogy fel kell adniuk a combat action-jüket.

A futás és a powerattack


A futás egységesen +5" lett. Ez nem kis átszokást igényel majd, amikor a SPD7-es solo-dat 12,5"-re pakolod le a zászlótól, és szentségelsz, hogy nem tudsz pontot írni. A powerattack ezentúl fix damage értékkel rendelkezik, megszűnt ui a STR karakterisztika, valamint a modell által elérhető power attack-ok ikonokként a kártyán lesznek rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése