2014. május 30., péntek

L5R egy kezdő szemével, második rész

Előző írásomban összeírtam pár dolgot ami eszembe jutott a kártyajátékkal kapcsolatosan, ott sem volt túl jó struktúrája az írásnak, itt sem lesz. :)

A másik cikk óta eltelt két és fél hónap és azalatt történt egy és más. Amit sejtettem hogy meg fog történni, az a kezdő, külső szemlélő nézőpontja átalakult, elveszett, más nem felidézhető utólag.

  1. Részt vettem két versenyen, inkább kevesebb mint több eredménnyel. Beigazolódott az hogy valóban nem lehet fölvenni a kesztyűt azokkal akik a játékot elsődlegesként művelik és hogy a játék kitapasztalásához a sok lejátszott meccsen keresztül vezet az út. Mindig volt valami ami meglepett, vagy nem úgy jött ki ahogy elképzeltem, bár hozzáteszem hogy a deck építést annyira nem élvezem mint kéne és ami a játéknak egyik fő eleme lenne. A második versenyre a deckemet Mumó mester építette személyesen, de nekem voltak gondjaim vele. Military decknek nagyon jó lett volna, de aztán a versenyen jutott két Scorpion és egy Phoenix ellenfél akiken nem nagyon volt hova Forcet csökkenteni. Ugyanakkor a versenyek jó hangulatban teltek, nem nagyon volt érezhető az a feszültség ami a hazai Warmachine életet jellemzi. Gondolom ez majd megváltozik ha Rudi és talán Fefe is beszállnak teljes erővel az L5R buliba, de ez még várat magára. Ami nem tetszett az a meccs időkorlát figyelmen kívül hagyása maga Mumó bácsi általál, pedig ő volt a főszervező és talán főbíró egy személyben. Én az első meccsemet feladtam amikor elértük a 45 percet, az ellenfelem közelebb állt a győzelemhez és a másodikat ugyanúgy az idő lejártával. Ez az esemény a teljes versenyt megdobta egy bő fél órával és azt is eredményezte hogy mindenki odagyűlt a még játszók köré és kéretlen tanácsokkal segítette a küzdő feleket. Kérdeztem hogy a Kotei-n is így lesz-e ez, de mondták hogy persze nem, a Kotein minden más lesz. Kérdés hogy miért nem lehet arra rászokni hogy mindig így legyen.
  2. Elolvastam a klánregényeket végre ami végigvezetett a háttértörténet Clan War időszakán. A regények jók, szórakoztatóak és jól rá lehet velük hangolódni a világra és rokugani hangulatra. A Clan War időszak előtt és után is történt/történik még sok minden a háttérsztoriban, sőt az L5R Wiki-t olvasva már egész őrült szintre jut el a sztori, de bőven kifejtve valószínűleg jobban követhető mint a Wiki pármondatos összefoglalói.
  3. CCG ellenérzések, második rész ebből is : Még mindig nem tudok megbékélni az egész gyűjtögetéssel, és ahogy a Kotei közelít, úgy próbálnak az emberek egyre szorgalmasabban beszerezni olyan lapokat amik nagyon fontosak lennének nekik, de egyszerűen nincs mert mindenkinek kell és néha a pénzel rendelős oldalakról se lehet beszerezni őket mert azok is kifogytak. Amikor azt látom hogy egyetlen lapért megvesznek emberek egy teljes klán startert, enyhén elkezd tikkelni a szemem .:) Nem tudom végül hogy ki miket tudott beszerezni  a Kotei előtt és ki az aki saját tudásánál gyengébb deckel fog majd versenybe szállni május 31-én.
  4. Közösség : erről a részről csak pozitívumokat tudok írni, és ez az amit a legnehezebb felépíteni. Mumó bácsi nagyon jó munkát végez mindenki fanatizálásában, látszólag mindenhol és mindig jelen van és mindig kapható egy meccsre. Albert lelkes kezdőként részt vesz a liga adminisztrációjában és mindent kézben tart, eligazít ha szükséges. Nem hiszem hogy lenne olyan játékos aki egy kezdővel nem állna le játszani és oktatni ha arra kerülne sor.
  5. Liga : A Coming Storm Liga elég jól halad, a ligát hasonlóra csináltuk meg mint a Kupaktanács ligákat(ezeknek kéne már valami jobb név), sokan vesznek részt és lelkesen jelentgetik le a meccseiket. A fő őrültek már elérték a max pontszámot, innentől már csak a győzelmi arányukat tudják javítani, de valószínűleg a Top8 közül nem éri el mindenki a maximális pontszámot.
  6. Végszó : A játék jó, az emberek jók és a közösség növekedésnek indult. A játék egyensúlya elég jó, a kártyák nagy részét akár ingyen is be lehet szerezni, vagy akár nyomtatott lapokkal játszani ( bár pénzben nem is igazán éri meg). A közösség egyre szervezettebb lesz és most már van AEG distributor is itthon aki díjakkal meg tudja támogatni az egyes eseményeket(Főnixcsarnok). Még az is lehet hogy az L5R már szerepelni fog az őszi HÉT-en...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése