2022. augusztus 2., kedd

Warmachine MK4 formátumok, avagy mi marad, és milyen formában?

 Sziasztok,


Próbálom minél érthetőbb formában összefoglalni a formátumokat amik ezután várhatóak.




Mikor ér véget a Warmachine MK3?

Tervek szerint október végén jön ki az új Warmachine Androidos és IOS app, ami le fogja váltani a régi War Room2 applikációt.

Frakció? Army? Cadre?

MK4-ben már nem léteznek Frakciók a régi értelemben, helyette az országok / fajok / törzsek különféle Armykba, seregekbe szerveződnek. Ezek a seregek egymással nem keverhetőek.

Armyktól kisebb egység a Cadre amit egymással együttműködő egységek kisebb csoportja, és ezeket különféle Armykba be lehet hozni.

Ez sajnos azt jelenti, hogy Prime formátumban biztosan, de lehet, hogy az Unlimitedben is elvész a régi, klasszikus seregépítés ahol az adott ország / faj összes modeljéből, plusz egy csomó zsoldosból építhettünk szuper "diverz" sereget.

Mi az az Unlimited formátum?

Az Unlimited formátumban minden figura játszható aminek van MK4 kártyája. Tervek szerint egy éven belül minden meglévő MK3 figurának lesz MK4-es szabálykártyája. Azok a modellek amik nem kerülnek be a Prime körbe, csak Unlimitedben lesznek hozhatók. Ezeknek a szabályai viszont nem fognak változni a jövőben, nem lesznek gyengítve, erősítve. 

Mi a Prime formátum?

A Prime formátumot szánja a PP az új támogatott formátumnak. Ide fog bekerülni az összes MK4 sereg, valamint minden meglévő MK3 seregből kettő Army ( téma ).
Az még nem derült ki, hogy a jövőben a klasszikus Steamroller formátumban egy vagy két lista lesz-e az elfogadott, valamint hogy az új Cygnar Armyk és a régi Cygnar témák ( a kettőből ) hozhatók-e párban vagy sem.

Mivel tudunk jászani Október végén?

A tervezett idővonal szerint addigra már kapható lesz az Orgoth és a Cygnar MK4 sereg. Ezen felül minden meglévő Frakció kap egy Armyt ( kb régi téma ), ami Prime legális lesz és az ezekben lévő modellek is kapnak MK4 szabályokat.
Ez a számítások szerint akkor Frakcióként 1 régi sereg, és egyeseknél egy régi és egy új sereget jelent.
Ahogy jönnek ki apránként az régi egységek frissebb kártyái, úgy Unlimited formátumban is lehet játszani, a játékosok, illetve a versenyszervezők döntésén múlik.
Mely seregekről tudunk amik a Prime részei lesznek?
MK4 :
  - Khador Winter Korps
  - Cygnar Storm Legion
  - Dusk House Kallyss
  - Orgoth ( két sereg? )
MK3
  - Rhul
  - Cephalyx
  - Steelhead
  - ?
  - Cryx Bane Army
  - Protectorate of Menoth Exemplar Army
  - Két Army minden seregből


Mikor jön ki a régi seregekhez a második Prime Army?

Sajnos az irodából le van tilva a PP oldala, de ha minden igaz akkor még 2022 végéig minden régi MK3-as Frakciónak lesz két Armyja.

Dusk frakció?

A Dusk frakció egy teljesen új frakció lesz és nem lesz kompatibilis a régi Retribution of Scyrah frakcióval semmilyen szinten. Elfek fogják alkotni, csak élőholt formában. Tervek szerint a Dusk tavaszra fog érkezni.

Mi van a hordás frakciókkal?

Minden meglévő frakciónak lesz kettő darab Prime Army-ja, valamint kapnak szabály frissítéseket MK4-hez, amivel tudnak Unlimitedet játszani. Jövőre Genconra készülnek két új Prime Hordás sereggel. Hogy ezek mik lesznek, nincs róla hír. Lehetnek meglévő frakciók új csapatai, vagy lehetnek teljesen új fajok, népek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése