2021. október 8., péntek

Warcaster Neo-Mechanika háttér 1. rész

Warcaster Neo-Mechanika, háttér avagy mit tudunk eddig


Podcastokból és a hivatalos weboldalakról összevadászott tartalom következik, remélem sikerül egy összefüggő történetet kovácsolni majd belőle.


Volt egy idő, az Tudók elmondása szerint, amikor az emberiség egésze egyetlen sziklához kötve töltötte a létezését, várván a végzetüket. Az egyetlen világ amit őseink ismertek ostrom alá került egy ismeretlen szörnyűség által.



Hatalmas hősök, koruk legjobbjai álltak ki és tartották vissza a sötétséget amíg a Nagyszerű Gép megnyitotta az ösvényt a csillagok felé. Azóta sosem néztünk hátra.


Ötezer év telt el mióta új jövőt alkottunk magunknak, milliárd fényévre onnan ahonnan elindultunk. Harcoltunk a Tervezőkkel, hogy megosztozhassunk az űrjükön, és az Őrzőkkel, hogy mesterei lehessünk a térkapuknak amik összekötik a világainkat. Megfejtettünk ősi titkokat, hogy új fajta Mechanikát hozzunk létre...majd arra használtuk hogy egymás ellen háborúzzunk az Ezer Világ szerte. Úgy tűnik nincs olyan bolygó, rendszer vagy galaxis ami elég nagy ahhoz hogy csökkentse a fajunk mérhetetlen éhségét amit a hódítás iránt érez.


Ám, lehet hogy az egész a semmiért volt. A Tudók figyelmeztettek bennünket hogy a galaxisunk haldoklik. Túl sokat raboltunk már Cyriss-től, és mégis még többet lopunk minden egyes nap. Egy napon, az Arcanessence ami átfolyik a világainkon kimerül, a bolygóink életereje, amit oly mohósággal bányászunk, hogy a gépeinket tápláljuk. Már most, egy sötétség lappang a létezésünk határain, a kárhozat ígéretét hozva miközben sodródunk a leggyengébb időnk felé, ahol az emberiség egyetlen reménye a túlélésre újra a korunk hősei lesznek : a Warcasterek.


A Hyperuranion és az Empyrean


Cyriss egy galaxis ami számtalan csillagot és bolygót rejt magában. Ezen galaxison belül egy térség, amit  Hyperuranion-nak hívnak,  tartalmaz ezernyi világot amit dimenzió-utak kötnek össze, ezeket hatalmas bolygó szintű térkapukon keresztül lehet elérni. A Hyperuranion a Tervezők legnagyobb műve, egy isteni sugallattal megáldott nép voltak akik már elhagyták ezt a síkot és egyesültek a mennyekkel,régen mielőtt bármilyen időszámítás elkezdődött volna.

A Hyperuranion szívében Cyriss Prime található, egy hatalmas égitest ami körül az egész galaxis örvénylik. Cyriss Prime körül a Tervezők megalkották a Nagy Csillagképet, amit még Empyrean néven is ismerünk, amelyből a Hyperuranion-ban található összes csillag és világ mozgás irányítható, mint egy galaxis méretű hatalmas óramű.


A Tervezők isteni törekvése volt az, hogy összegyűjtsék az összes lelket a Cyriss galaxisban és egyként egyesítsék őket a Nagy Csillagképben, ahol a fényük örökké ragyoghat. Majd számtalan korszakon keresztül, a világokat összekötő kapukat használva, a Tervezők kiürítették egyenként a világokat, begyűjtve az összes lelket. Azok akik önként mentek velük csatlakoztak Cyriss imádatához az Empyrean-ban. Azok akit erre nem voltak hajlandóak, el lettek távolítva a Hyperuranion-ból, nehogy a jelenlétük elrontsa a Nagy Csillagkép harmóniáját.


Ismeretlen időn át, a galaxis korlátlan térségei nem tartalmaztak lelkeket, csak azokat amik már elfogadták Cyriss Prime örök ölelését. És akkor, a Hyperuranion határain túlról, új jövevények, egy elfeledett törzs számkivetettjei, törték meg a csendet: az emberiség.


Az ezer világ új korszaka


Ami ezután történt már elveszett a régmúltban. A Tudók említenek egy olyan háborús időszakot amikor el kellett rejtőzniük, hogy a tudásukat biztonságba helyezhessék; így, nincs olyan krónika mi leírná hogyan jutott oda az emberiség hogy uralja a Hyperuranion-t. Amire következtetni lehet, az az, hogy a Tervezők nem voltak felkészülve az emberiség érkezésére és végül visszavonultak Cyriss Prime biztonságába. Korlátok nélkül, az emberiség tulajdonba vette a térkapukat és vakon szétszéledt a Hyperuranion ezer világán át hogy új civilizációkat hozzon létre, nemzeteket, és frakciókat amik folytatták az emberi szokásokat : a hódítást és terjeszkedést.


Ha egyetlen apró részlet nem maradt volna ki, az emberiség bizonyosan ostrom alá vette volna az Empyrean-t, és csak a Tudók sejthetik hogy akkor milyen állapotok uralkodnának a Hyperuranion-ban. Mert bármennyi győzelmet is harcolt ki az emberiség a Tervezők ellen, nem voltak térképeik vagy tudásuk arról, hogy a világokat összekötő kapuk mikor vannak nyitva és mikor zárva. A Hyperuranion egy feltérképezetlen kozmikus vadon, ezernyi világ amit kapuk kötnek össze, a működésüket pedig rejtélyes égi áramlatok és együttállások irányítják, amíg meg nem értik őket. Minden kapu mögött az ismeretlen lakozott – egy gazdag bolygó, sok erőforrással ami egy egész új civilizációt tud táplálni, vagy egy ellenséges világ, vad és veszélyes mindenkire aki ott szerencsét próbál. Még veszélyesebb volt a végtelen űr a kapuk között, ahol a felkészületlen és a tétovázó könnyen elveszhet, ha nem taglózza le előbb az előtte már elveszett utazók kísértő  szelleme.


Öt millenniumon át, az emberek sok frakciója ami az érkezésük óta létrejött, megpróbálta feltérképezni a Hyperuranion-t és megérteni a működését. Háborúk állandósultak a legfontosabb térkapuk irányításáért, és a harcok folyamatosak a leggazdagabb bolygók és kereskedelmi útvonalak irányításáért. A verseny az Empyrean-ba vezető út felfedezéséért és ezzel a galaxis fölötti uralom megszerzéséért sokak életét vette már el.


Ám ha valaki uralkodni akar, rendelkezni kell hatalommal…



A protovilágok


Az emberiség hatalmas hasznot húzott abból hogy követte az Empyreánok nyomait. A Hyperuranion térkapu hálózatai lehetővé tették számukra a galaxysban való terjeszkedést. Mindig amikor egy új világba érkeztek, az ember telepesek tökéletes utópiákra leltek amik több száz és ezer millió éven át eltartották az életet, mielőtt az Empyreánok tisztogatása után intelligens élet nélkül maradtak volna. Ezek a dús világok könnyen eltartottak hatalmas népességeket, megágyazva ezzel az emberiség terjedésének a csillagok közt. Ezeket a bolygókat és holdakat amik egykor burjanzó életnek adtak otthont, protovilágoknak nevezzük, és egykor számtatlan virágzó kultúra lakta őket. Ezen világok sokaságán találhatók jelentős romok, bizonyíték a letünt kultúrák létezéséről melyek egykor belakták a galaxist. Hatalmas és szörnyű titkok bukkannak néha elő ezekről a helyekről.


Arcanessence és neo-mechanika


A Cyriss galaxis gazdag készletekkel rendelkezik egy különleges kristály állagú anyagból, az Arcanium-ból. A Cyriss Prime-ből jövő sugárzás egy idő után lebontja az Arcanium kristályokat, és egy Arcanessence-nek (ARC) nevezett energiát hoz létre. Az ARC behálózza a galaxist, legtöbbször nagy készletekben található a bolygók felszíne alatt és forrásokon és gejzíreken át tör fel a felszínre. Minél közelebb van egy bolygó a Cyriss Prime-höz, annál bőségesebbek az Arcanessence készletek.


A Tervezők nagy becsben tartják az Arcanessence-et, mint Cyriss szent vérét; az emberiség az ARC-ot azért becsüli mert azzal táplálják a mechanika gépeiket. Még fontosabbak azok akik jobban érzik az ARC tulajdonságait, ők megfelelő képzéssel felhasználhatják azt, hogy olyan dolgokat tegyenek meg ami természetfeletti.


A megfelelőt kezekben, az ARC háborúkat képes nyerni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése