2013. december 3., kedd

Ismeretterjesztő mini-liga !


Eredménytáblázat ! 

December 15-én, versennyel ér véget az Őszi liga. Innentől jön egy holt időszak ami szokás szerint február elejéig tart, amikor kijön az új Steamroller és mindenki beleveti magát az új versenyekbe és ligákba.
Az a terv hogy ezt az időszakot kitöltsük valami értelmes játékkal, de úgy hogy abból a lehető legtöbbet tudjuk tanulni.
A játék ismerete négy nagy részre osztható :
- az alap szabályok, a játék mechanikáinak ismerete
- az aktuális Steamroller küldetés csomag ismerete
- a saját sereg ismerete
- az ellenfél seregének ismerete

Ez alkalommal olyan lesz liga hogy mindenki egy(vagy több) olyan frakcióval kell játsszon amit még nem játszott és amit nem ismer jól. Ezzel megismeri az adott frakció erősségeit és gyengéit és jövőre már sokkal jobb eséllyel veszi fel velük a harcot !

A liga két játékos csoportot szólít meg :
- a kiképzőket
- a tanoncokat

Kiképzők szabályai :

- egy kiképző egyszerre seregenként egy tanoncot oktathat, számára tud sereget kölcsönözni kártyákkal, tokenekkel amivel játszhat.
- a tanonc által elért pontokat a kiképző is megkapja
- a kiképző minden szombaton este lecserélheti a tanoncát valaki másra ha ő vagy a tanonc váltani szeretnének.
- kiképző lehet tanonc más mesternél, a két szerep nem zárja ki egymást.

Tanoncok szabályai :

- egy tanoncnak egyszerre egy kiképzője lehet, tőle, vagy mástól kölcsönöz olyan sereget ami neki még nincs meg és meg szeretne ismerni.
- Pontokat a ligában csak tanoncok szerezhetnek, viszont a meccseiket bárki ellen játszhatják, nem csak más tanoncok ellen.
- a Liga első hetében 35 pontos sereg a maximális, a másodikban 42, a harmadikban 50, a harmadik héttől a végéig 50 pont. Bármelyik héten lehet kisebb pontszámból is játszani, csak a maximumot nem lehet túllépni.
- A meccsek SR2013 szerint játszhatóak, sakkóra használata opcionális, viszont +1 pont jár mindkét félnek amennyiben sakkórát használnak.
- Amennyiben sakkórát használnak a játékosok, a szintidők :
; 50 pont esetén 70 perc
; 42 pont esetén 60 perc
; 35 pont esetén 55 perc


Pontozás :

- Amikor valaki a liga során bemutatójátékot tart egy teljesen kezdő játékosnak, úgy mindketten 3 pontot kapnak a ligában, a sakkóra bónuszt itt nem lehet érvényesíteni.
- A tanoncok minden megnyert meccsük után 3 pontot, minden elvesztett meccsük után 1 pontot kapnak.
- Győzelem bónusz : a Liga során bónusz pontok járnak a sorozatos győzelmekért. Ha egy játékos eléri a 3 egymás utáni győzelmet +1 pontal lesz gazdagabb, 4-nél +2 vel, 5-nél +3-val, és így tovább.
- Ha a kiképző vagy a tanonc ír cikket amit itt a blogon közzé lehet tenni az szintén pontot ér, 1-3 pontot a kidolgozottságtól és hossztól függően


Liga időtartama

A liga December 16-án indul, a 15-ei verseny után rögtön.
A liga vége a Január 26-ai Cantina verseny. Azon a versenyen még lehet pontokat szerezni a ligában, amennyiben azt a versenyt is olyan sereggel játssza a játékos ami a Liga kiírásnak megfelelő.

Nyeremények :

A liga végén a legtöbb pontot összeszedő kiképző és a legtöbb pontot összegyűjtő tanonc kap 1-1 seregtartó tálcát, olyat amilyen Wolfinak, Shabának, Nessosnak van.

Jelentkezés a Ligára itt :

JELENTKEZÉS A LIGÁRA !

Eddig kialakult Kiképző - Tanonc párosok az első hétre :

Párok!

Liga meccslejelentő itt :

Meccs lejelentése !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése