2024. augusztus 13., kedd

WTC 2024, Francia zsoldban, új év, új csapat


 

Az idei Warmachine WTC nem a szokásos szeptemberi, októberi időpontban zajlott, hanem augusztos 9-től 11-ig, teljesen megváltoztatva a képletet. Mindenki rövidnadrágban mászkált, időnként félpucéran is :)

A hely befogadási mérete miatt 32 csapatot hívtak meg, mellette még volt egy Solo Masters nevű négy körös rendezvény, ami max 16 fősre lett tervezve, de végül 12-en játszottak. A Solo Masters inkább a csapat póttagoknak van fenntartva, aztán ha az öt fős csapatból valaki kiesik, lehet gyorsan beugrani a helyére.


A helyszín : Németország, Düsseldorf, ugyanott ahová a Rheinconra szoktam járni, viszont most a nagy csarnokban volt a nagy verseny, és a Rheincon helyén a Solo Masters. A nagy csarnok egy görkorcsolyás, (de lehet hogy sima korcsolyás is) aréna, amir a szervezők jó áron meg tudtak csípni, de csak augusztusban, mivel olyankor nincsenek edzések és meccsek.



A helyszín előnye, hogy jó tágas volt és az asztalok is jobbról is balról adtak helyet, a 4'x4'-es matok mellett szépen elfért a seregszállító tálca meg a mérőpálcák, tokenes doboz.

 

Magyar ( vagy osztrák ) csapat hiányában újra a franciák hívtak meg csapatba, viszont ott a méta erősödése után egy helyett már két csapat is kijött úgy, hogy nyolc francia játékos mellé visszatért ugyanaz a lengyel srác aki tavaly is majdnem a csapat tagja volt, de aztán nem tudott jönni, és én.

A francia csapatok minden évben keresnek valami témát a csapatoknak és a csapatpólóknak, volt egy csomószor Asterix és Obelix. Idén viszont annyit csavartak a képleten hogy nem a hősök, hanem Asterix gonosztevők lesznek a kabalák, így az első csapat Caesar lett, a második pedig Redbeard ( bár erről a kalózról nem tudok semmit ).

Pólók, balról Redbeard, jobbról Caesar.

Lengyel sztárjátékosunk az első körben, ahol csak ő tudott egy győzelmet hozni.

Egy szelfire még jók voltunk, nem törte kedvünket a rossz kezdés.

A kamerás asztalnál a párosítás is kamerán.

Másik szögből.

Csinos kis mat a játékos kártyák lepakolásához.


Szombati nap elején, a póló hátulján mindkét kabala egyformán rajta volt.

Az utazást mindenki szépen megoldotta, a franciák egy része autóval tudott jönni, mivel Düsseldorf a nyugati határon van.

Párosító kártya hát és előlapja.

Péntek esti gyakorlómeccs,M0rice.

Péntek esti gyakorlómeccs, norvég ellenfelem.

Péntek esti gyakorlómeccs, Conar.

Péntek esti gyakorlómeccs, Piotr.

Péntek esti gyakorlómeccs, xor.

Péntek esti gyakorlómeccs, Blitzirk.

Az első kör párosítására várva.

Az első öt asztal streaming központja.


A játékokról magukról, nos elég lesújtóan szerepeltem én is, és sajnos a csapat is ( 1-4 ). A személyes eredményem 1-4, csak a harmadik körben sikerült egy szuper darálós játékot megnyernem. Sajnos két nappal az utazás előtt sikerült valahogy megfáznom a nyár közepén és végig taknyos voltam. Az éjszakák orrfújással, a nappalok enyhe fájdalomcsillapítóval teltek. Mindezek ellenére az esemény szuper volt, az ellenfeleim korrektek, barátságosak és kedvesek.

Számomra az esemény egyik legkedvesebb és legviccesebb pillanata az volt, amikor odalépett hozzám egy ismeretlen ausztrál játékos és kérdi én vagyok-e az aki olyan sok meccsfelvételt tesz fel a Youtubera. Mondom én, erre mondja hogy milyen sokat tanult ezekből a felvételekből és ez inspirálta hogy Infernálokkal játsszon. Mondom, ez nagyon kedves, és ti hogy álltok, mert én elég rosszul, már csak egy meccsem van hátra, hogy az 1 győzelemből kettőt csináljak valahogy. Erre ő : most fogunk döntőzni az amerikaiakkal :)

 

Jövőre Svédországban lesz a esemény, újra októberben. Még nem tudom milyen formációban és milyen sereggel, de ott leszek újra.

 

Galériák :

https://drive.google.com/drive/folders/1h-t-XEE4Hll6EzdfhNNNd2_KXCyKUnzO 

 

https://drive.google.com/drive/folders/15wZLMRk3rDQ3uPG1kEQnXHKul2NcRDtG 

https://drive.google.com/drive/folders/1h-t-XEE4Hll6EzdfhNNNd2_KXCyKUnzO 

 

Linkek :

JamieP beszámolói