2024. január 25., csütörtök

MK4 Háttér - 040 - Sárkányvész, tizenötödik rész

Horruskh visszanézett a még mindig égő Orvenre, a holttestekkel tarkított város előtti tópartra. Itt nem volt győzelem, de hajóik rakterei megteltek foglyokkal, és lelkek ezrei mentek el sikoltozva a Fellgoethnek. Összességében kielégítő csata. Célja azonban bosszatotta Horruskhot. A jelentéseket, miszerint Blighterghast elesett, és Sabbreih még élt, és megszerezte a sárkány athancát, megerősítették. Kicsit reménykedett abban, hogy Sabbreth elesik, vagy megőrül, amikor megpróbálja uralni Horva Korbácsát, de a nő erősebbnek bizonyult, mint amire számított. 

Most dél felé hajóznak majd, hogy találkozzanak Sabbreth-tel, majd azután a Scharde-szigetekre, hogy átadja nyereményét a Sárkányatya szolgáinak. 

Miután a nyílt vízre értek, Kishtaar, még mindig a csatától véresen, megközelítette Horruskhot a hajójuk orránál. A néma hadúr kinyújtotta a kezét, és a tenyerén három fog hevert az alvadt vérben. Hosszúak, élesek és régi csont színűek voltak.

Horruskh kuncogott, és elfogadta az ajándékot. "Gyönyörű emlék. Megőrzöm, amíg a többit ki nem rángatom a holttestéből. Szóval, Sabbreth most sárkányölő. Micsoda dicsőség." 

Kishtaar grimaszolt és kiköpött. Nem volt szüksége szavakra, hogy kifejezze gondolatait az üggyel kapcsolatban.

"Nem,nem, el kell ismernünk ezt a bravúrt" - mondta Horruskh. "Életét és lelkét kockáztatta, hogy elrabolja a fenevad athancját."

Kishtar a szemét forgatta, de bólintott.

"Hagyjuk, hogy pillanatnyilag az ő dicsősége legyen. Hadd sütkérezzen abban, amit győzelemnek gondol. Tudok azonban valamit, amit ő nem."

Kishtar kíváncsi pillantást vetett Horruskhra.

"Minden alkalommal, amikor a Korbácsot használja, táplálnia kell az erejét a saját lelke egy darabjával." mondta Horruskh. "Ha ő azt tervezi, hogy elpusztítja az immori isteneket, sokszor kell támaszkodjon a készülékre, és hamarosan a lelke majd a Korbácsé lesz."

Kishtar elvigyorodott.

"És ha a lelke a Korbácsé, akkor lesz nincs mit ajánlani a Fellgoetheknek. Amikor meghal – Horruskh összeszorította a markában Hazaroth fogait – nem fog visszajönni."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése