2023. január 17., kedd

Warmachine MKIV szabályok - 09 - Előnyök

 Az Előnyök közös különleges szabályok, amikkel sok modell rendelkezik. A modell előnyeit ikonok jelképezik a statisztika csíkján, a talpméretével egyetemben. Az előnyök szabályai a következők, az előnyök mindig hatályban vannak.




- Jack Marshal - ez a modell egy Jack Marshal és irányíthat warjackeket.
  - Advance Deployment - A legtöbb küldetésben ezt a modellt a hagyományos felpakolás után is föl lehet tenni, 3"-el távolabb az asztalszéltől, mint az adott játékos felállási zónája.
  - Ambush - Rajtaütés. A legtöbb küldetésben ezt a modellt nem kötelező a felpakolási zónában felállítani. Helyette az első kör után bármelyik Control fázis után asztalra rakható.
  - Aphibious - Kétéltű. Ez a modell nyílt terepként kezeli a sekély vizet, miközben advanceol ( saját akaratából mozog ). Amíg teljesen sekély vízben van, ez a modell Concealmentet kap ( rejtőzés ) és nem takar ki más modelleket.
  - Arc Node - Varázslat továbbító. Ez a warjack egy channeler ( varázslat továbbító ), az irányítója képes rajta keresztül csatornázni a varázslatait.
  - Assault - rohamlövés. Ez a modell képes Assault távolsági támadásokra.
  - Cavalry - lovasság. Ez a modell lovassági modellnek számít.
  - Combined Melee Attack - kombinált közelharci támadás. Ez a modell részt vehet kombinált közelharci támadásokban.
  - Combined Ranged Attack - kombinált távolsági támadás. Ez a modell részt vehet kombinált távolsági támadásokban.

  - Construct - épített modell. Ez a modell egy construct és nem számít élő modellnek.
  - Dual Attack - többnemű támadás. Ez a modell képes közelharci és távolsági támadások megtételére ugyanazon aktivációban. Amikor ez a modell megteszi a kezdő közelharci támadásait, megteheti a kezdő távolsági támadásait is. Ez a modell nem támadhat a lőfegyvereivel, ha előtte Power Attackot ( erőtámadást ) hajtott végre.
  - Eyeless Sight - szem-nélküli látás. Ez a modell átlát a felhő effektusokon amikor meghatározza a látómezejét. Ez a modell figyelmen kívül hagyja a Concealment és Stealth képességeket és sohasem szenvedi el a Vakság ( Bling ) státuszt.
  - Flight - Repülés. Ez a modell képes repülni.
  - Gladiator. Ez a modell +2-őt kap az erőtámadások sebzésdobására és a másodlagos sebzésekre. 
  - Gunfighter. Amikor ez a modell távolsági támadást tesz, miközben közelharcban van, nem köteles a vele egy közelharcban lévő ellenfeleket célozni.
  - Headbutt Power Attack. Fejelés erőtámadás. Ez a modell képes Fejelés erőtámadást tenni.
  - Incorporeal - Szellemlét. Ez a modell szellemként járja be a csatateret.
  - Pathfinder. Terepjárás. Ez a modell a nehéz terepet nyitott terepként kezeli, miközben önkéntes mozgást tesz. Roham közben, slam erőtámadás közben, trample erőtámadás közben, ezt a modellt nem állítják meg az akadályok. ( Obstacle )
  - Slam Power Attack. Nekicsapódás erőtámadás. Ez a modell képes Slam erőtámadásokat tenni.
  -  Soulless. Lélektelen. Ez a modell nem generál lélek tokeneket, amikor megsemmisül. 
  - Stealth. Álcázás. Távolsági és varázstámadások automatikusan elvétik ezt a modellt, ha a támadás forrása távolabb van mint 5". Ez a modell nem számít látómezőt kitakaró modellnek, ha a néző modell 5"-nél távolabb van.

  - Tough. Szívósság. Amikor ez a modell disabled állapotba kerül ( kiütött), dobjunk D6-val. Ha az eredmény 5 vagy 6, ez a modell eltávolíthat egy pont sebzést.
  - Trample Power Attack. Letarolás erőtámadás. Ez a modell képes Trample erőtámadásokat tenni.
  - Undead. Élőholt. Ez a modell élőhalott és nem élő.
  - Unstoppable. Megállíthatatlan. Ez a modell nem kell feladja a Harci cselekvését amikor kisétál, vagy kiteleportál egy vagy több ellenséges modell közelharci távjából a Normál mozgása során.

Ellenállások

  - Resistance: Blast - Ellenállás: repesz. Amikor ez a modell elszenved egy repesz típusú támadást, egy kockával csökkentsük a sebzésdobást.
  - Resistance: Cold -  Ellenállás : hideg. Amikor ez a modell elszenved egy hideg típusú sebzésdobást, egy kockával csökkentsük a dobást.
  - Resistance: Corrosion. Ellenállás : sav. Amikor ez a modell elszenved egy sav típusú támadást, csökkentsük egy kockával a sebzésdobást. Ezen kívül, ez a modell nem szenvedheti el a Sav típusú folytatólagos hatást.

  - Resistance: Electricity. Ellenállás : villamosság. Amikor ez a modell elszenved villany típusú sebzést, egy kockával csökkentsük a sebzésdobást. Ezen kívül, amikor villám pattan egy különleges szabály folytán, hagyjuk figyelmen kívül a villám ellenálló modelleket amikor meghatározzuk az ív célpontját. Egy villám ellenálló modellről nem pattanhat tovább villám.
  - Resistance: Fire. Ellenállás: Tűz. Amikor ez a modell elszenved tűz típusú sebzést, csökkentsük egy kockával a sebzésdobást. Ezen kívül ezek a modellek immúnisak a Tűz folytatólagos hatásra.

Immunitás a folytatólagos hatásokra

Egyes immunitások és különleges szabályok egy vagy több folytatólagos hatás alól is mentesítenek. Egy modell ami immúnis egy folytatólagos hatásra, sohasem szenvedi el azt a hatást. Ha egy modell immunitást szerez egy adott hatásra, miközben az aktív rajta, a folytatólagos hatás azonnal lejár.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése